Trädgårdsbröllop

Bröllopsmodet och trender 2019

Publicerad

Vad trendar gällande bröllop under 2019? Det är såklart inget du behöver bry dig om så länge bröllopet blir precis som ni har tänkt er. Men det kan alltid vara bra att kolla på för inspiration till er stora dag.

Inför mitt bröllop svämmade mina pinterest-mappar över med inspiration och det var lika underbart som det i vissa fall stressade mig. Jag har därför listat de största bröllopstrenderna inför 2019 nedan:

  • Trädgårdsbröllop - Du med sommarbröllop, våga flytta ut. Jag tänker mig: massa lampor i träden, grönska på borden, mat från skogen och en utebar med fräscha drinkar.
  • Blomstergirlanger - Ingen nyhet jag vet, men den grönskande trenden är här för att stanna. Detta kan vara en blomstergirlang som dekoration i taket, eller varför inte skapa en grönskande vägg som en fin detalj eller fotovägg?
  • Kaxigt och medvetet bröllopsmode - Det är inte bara att gå till de vanliga återförsäljarna och välja en vanlig vit klänning. Ett medvetet och långsiktigt val av klänning kommer göras. Kanske går man på en annan färg, en byxdress eller en klänning som man kan ha vid fler tillfällen i livet. Stylingen är fortfarande stilren men man kommer våga ta ett stort steg ut ur den annars väldigt fyrkantiga box som länge inneburit en lång vit klänning, slöja och bekväma skor.
  • Brudgummen hakar på bruden - Det hållbara valet kommer även göras här, brudgummen vill ju även han kunna använda sina kläder från er stora dag fler gånger i livet. Kanske vågar man skippa kavajen över skjortan för att bara köra på hängslen och lekfulla mönster på flugan.
  • Ett hållbart bröllop - Utnyttja det faktum att inköpen på loppisar kommer bidra till ett mer personligt bröllop. Jag ser framför mig: massa små vaser (tänk 10kr/st på loppis) i olika stilar med massa snittblommor i.
  • Färgstarka buketter - Det gröna fortsätter vara en stor del av buketten men en mer pastellig nyans kommer tränga sig in och liva upp den annars väldigt rosa bukett som många brudar har burit genom åren. Orange och vinrött tror jag stenhårt på!
  • Ut med lantligt, in med industriellt - Den romantiska ladan är på nedgång. Nu vill vi åt det lite mer rustika, industriella bröllopet. Själv tror jag att detta kan innebära en härligare fest där folk verkligen kan släppa loss.

Kanske är du nu i full färd med dina mappar på pinterest för att fylla på med inspiration till ditt bröllop, jag hoppas att du blev lika peppad på vad 2019 kommer erbjuda som jag blev av denna ljuvliga lista.

Hilda Appelgren

Skribent: Hilda Appelgren

En kvinna född på sent 70-tal med en stor passion för bröllop. 2016 gifte jag mig med min man på ett magiskt bröllop. Jag lärde mig mycket om bröllop med allt vad det innebär. Intresset för bröllop blev så stort att jag ville starta en sajt - dreambride.se!