Vigsel - en sorts bröllop?

För inte så länge sedan så fanns det i princip bara en sorts bröllop i Sverige, det traditionella kyrkbröllopet. Visst skilde det sig åt en del, beroende på regionala variationer, och vilken social klass man tillhörde. Ett kungabröllop var en aning mer påkostat än ett bondbröllop. Men i grund och botten handlade det om samma sak. Denna typ av traditionella bröllop är fortfarande mycket vanligt, men med större variation – brudparet kan ändra lite som de vill, för att sätta sin personliga prägel på den stora dagen.

Men det är nu också inte ovanligt med okonventionella bröllop, där brudparet utformar det hela helt efter eget huvud. Vi tycker inte att det ena eller andra sättet är bättre – det viktiga är ju att det blir som man själv har drömt att det ska bli. Vi dömer ingen, utan vill bara kunna hjälpa till för att ni ska kunna få bröllopet precis som ni vill, eller till och med ännu bättre! För vi vet att så kan det ofta bli när man gifter sig – det blir till och med bättre än man drömt, och ett intensivt minne för livet.

Ska ni INTE gifta er?

Vi här på Dreambride tycker givetvis att man ska gifta sig – det är ju därför vi existerar. Men det blir alltmer vanligt i Sverige att man nöjer sig med att vara sambor. Om det är det man trivs bäst med så är det inga problem – det kan finnas bra skäl till att man inte vill gifta sig, fast man varit upp över öronen förälskade i flera år. Vi dömer absolut inte!

Men även ni är välkomna här, och vi tror att ni kan hitta flera romantiska tips som passar er också. En bröllopsresa behöver ju inte vara bara en bröllopsresa utan kan lika gärna handla om romantik och ingenting annat, och här kommer ni att hitta flera tips på romantiska resmål, om inte annat – både klassiker och lite mer oväntade, och en bröllopsfest kan ju omvandlas till en mer konventionell sådan.