Glöm inte att föreviga den stora dagen

"Ett minne för livet" heter det ju, och det är sant när det gäller bröllop. Det är ingenting som man kommer att glömma, utan det bär man med sig livet ut. Men samtidigt så är ingens minne helt perfekt, utan man kan behöva lite hjälp för att verkligen kunna återuppleva någonting. Så därför är det en väldigt bra idé att anlita en bröllopsfotograf som kan föreviga den stora dagen med fina bilder. Att låta en vän eller släkting göra det kan fungera, men resultatet kanske inte alltid blir så bra, och dessutom så tycker vi nog att någon som är inbjuden till bröllopet inte ska behöva sköta något som är ett "jobb". De ska väl egentligen fokusera på att, tja, ha det trevligt på bröllopet.

Anlita en riktig bröllopsfotograf

Dessutom så är det inte så enkelt att fotografera och göra det bra som man kanske kan tro. Alla har ju bra kameror i sina mobiltelefoner idag, men hur många kan egentligen använda dem? Det är inte så lätt att ta bra fotografier, och det säger ju sig själv att den som har det som jobb, har erfarenhet och utbildning, gör det bättre än den som mest tar selfies och bilder på söta katter. Därför rekommenderar vi att ni anlitar en riktig bröllopsfotograf för att föreviga det hela. Även om det är en extra kostnad så kommer ni nog att tycka att det var värt det, när ni väl får se bilderna i en fin bröllopsbok.

Bröllopsfotograf

Mer än bara bröllopet

Dessutom, bröllopsbilder kan vara mer, mycket mer, än bara bilder från själva bröllopet. Tittar man i gallerierna hos olika bröllopsfotografer så ser man snabbt att många av bilderna är arrangerade bilder på brudparet i olika miljöer. Stämningsfulla, spännande, romantiska bilder som förmedlar många känslor. Det är egentligen de bilderna som är det viktigaste tycker vi, då det kan visa den kärlek som finns mellan brudparet på ett väldigt speciellt sätt. Sådana bilder är definitivt ingenting som vem som helst som har en kamera kan ta. De kräver helt enkelt en fotograf som har kunskap och erfarenhet, och som förstår hur brudparet vill framstå.

Sådana bilder kräver också att brudparet och bröllopsfotografen förstår varandra och kan kommunicera. Därför är det viktigt att man pratar med de olika bröllopsfotografer som man kan tänka sig att anlita, för att se om det finns personlig kontakt och förståelse där. Att man är på samma våglängd, helt enkelt. Om sådan kontakt finns, och bröllopsfotografen är skicklig, så kan det resultera i enastående bilder, bilder som även den som inte har någon personlig relation till brudparet vill se.

Vi tycker helt enkelt att en av de viktigaste punkterna för de som planerar ett bröllop är att hitta rätt bröllopsfotograf. En bröllopsbok med fina bilder är någonting som man kan ha glädje av i många, många år, och som dessutom är något att visa för barn, barnbarn och vänner. Så, snåla inte på den här punkten, utan försäkra er om att det är rätt bröllopsfotograf för er som förevigar det hela.

Vilket pris är vanligt för att anlita en bröllopsfotograf?

Priset för en bröllopsfotograf varierar vanligtvis beroende på era krav och önskemål. En normal prislapp brukar ligga mellan 6 000 kr och 30 000 kr. Saker som kan avgöra priset är exempelvis:

  • Hur många timmar ni vill att fotografen är på plats och fotar.
  • Om fotografen ska fota hela kvällen med porträtt, vigsel, riskkastning, brudskål, mingel, bröllopsmiddag, dans och tårtceremoni.
  • Hur många bilder ni önskar få.
  • Hur många bilder ni vill ha redigerade och behandlade.
  • Om ni vill att fotografen filmar delar av bröllopet.
  • Om ni önskar få en förberedande fotosession med brudparet.

Innan ni bestämmer vilken bröllopsfotograf ni ska anlita är ett tips att söka runt på Google efter olika alternativ och läs recensioner.